zaterdag 7 september 2013

Seoul: week #2


Week twee van mijn verblijf in Seoul is alweer bijna voorbij. Het was een rustige week, met voornamelijk introductielessen, organisatorische verplichtingen en ontmoetingen met nieuwe mensen.

Naast mijn lessen ben ik deze week uit eten geweest met mijn lieve room mate. We aten sushi in een super klein tentje waar je een nummertje moest trekken en in een rij moest staan om binnen te komen. Heerlijk om even vis te eten! Ze heeft mij getrakteerd op het etentje en ik heb even later groene thee-ijs als toetje voor ons gehaald.

Aansluitend zijn we naar het "Grand Children's Park" gelopen: een groot amusement park voornamelijk voor kinderen, inclusief gratis dierentuin met panda's, leeuwen en olifanten. Het is een wat rustigere plek in Seoul, waar je ook heel goed een rondje in kan hardlopen. Ik zie mezelf daar nog wel rennen!

We hebben een wandeling gemaakt en gepraat over van alles. Ze heeft me tijdens de wandeling uitgenodigd om een weekendje naar haar familie te gaan. Zo leuk lijkt me dat!

Vandaag heb ik met twee Finse meisjes gewinkeld in Myeong-dong. Vorige week ben ik daar ook geweest, maar toen had ik de vrijheid niet om winkels te bekijken en had ik er alleen lunch. Een van de Finse meiden is helemaal K-pop fan en wilde graag naar de BSX, een winkel waarvoor K-pop ster G Dragon model is.

Ik wilde mijn centjes nog een beetje in mijn zak houden voor de komende maanden en heb dan ook meer rondgekeken dan gekocht. We zijn alle drie wel heel goed geslaagd bij de "Etude House", een van de vele cosmetica chains hier.


Mijn nagels zijn nu helemaal in Koreaanse stijl. Je ziet hier veel meiden die naast een kleur één of twee nagels met glitters, hartjes of iets anders vrolijks lakken. Ik vond het direct al leuk. Ik zag in de winkel ook cleansing foam met de naam "baking powder", haha.


Ik heb deze week ook mijn Koreaanse bankpas ontvangen en als het goed is zijn mijn vakinschrijvingen nu helemaal rond. De vakken die ik zal volgen zijn: cost accounting, international business, international organzations, consumer credit and risk management en theories of global business strategies.

Al mijn professoren zijn erg aardig en één professor is zelfs echt een grote grappenmaker (in les één ging het over de grootste farmaceutische revolutie van de 21e eeuw: viagra..).

We hebben hier op Konkuk geen college in grote collegezalen zoals in Nederland het geval is. We zitten in klassen van ongeveer 15 tot aan 40 studenten. De lessen zijn heel interactief en hebben een veel praktischer benadering dan in Nederland.

Hiernaast hebben we drie uur college per week per vak en zijn er veel meer toetsingsmethoden die tot je eindcijfer leiden zoals quizzen, presentaties en essays. Voor ieder vak wordt bovendien aanwezigheid en deelname in de les meegenomen in de becijfering. Het klinkt voor mij allemaal heel doable.

Ik ben benieuwd wat mijn komende week zal brengen. In ieder geval een afspraak met een Japans meisje, een welcoming party van de language course en heel misschien het bijwonen van een baseball game!

Een fijne week allemaal, en voor Ester: een goede vlucht en geweldige tijd bij Norwegian Cruise Line!

7 opmerkingen:

  1. Ah wat leuk, de baking powder van Etude House schijnt trouwens ook nog best wel goed te zijn (maarja, je kan het ook zelf maken, dun dun dunnnnn)

    Wat leuk om te horen dat je weer zo'n goede week hebt gehad, en vooral goed overweg kan met je kamergenoot! En uiteraard dat het allemaal is gelukt met je vakken. Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er zit echt baking powder in? Haha je weet meer over de winkels hier dan ik! Fijne zondag, nu eerst weltrusten! ;) Ik ga zo weer op pad.

      Verwijderen
    2. http://www.koreankosmetics.co.uk/store/Etude-House-Baking-Powder-Pore-Cleansing-Foam-%283in1%29?filter_tag=Baking%20Powder :P

      Verwijderen
    3. Hahaha, misschien moet ik het maar eens proberen. Ik heb alleen net een cleansing foam met groene thee daar gekocht (happy teatime). Als ik nog iets voor je mee kan nemen dan zeg je het maar he, het is in ieder geval veel goedkoper dan op op de webwinkel.

      Verwijderen
    4. Hahahahaha, Happy Teatime!!?! :P Dat klinkt fantastisch! Dankjewel, ik kijk nog even rond voordat ik je lijsten vol ga sturen met dingen die ik móéét hebben :p

      Verwijderen
    5. Haha ja geweldig die naam he! Mijn potjes naggellak zien er uit als omgekeerde ijshoorntjes en mijn reinigingsgel heet happy teatime.. Haha, kom maar op met een lijst! ;).

      Verwijderen
    6. Een blog met een verborgen boodschap Irene? Het valt helemaal niet op hoor;)
      Maar die nagels zijn leuk!! Jammer datje geen what s app hebt. Had je Ester s schip kunnen zien

      Verwijderen