zondag 15 september 2013

Seoul: week #3


Het was deze week erg regenachtig in Seoul. Ik vond al die paraplu's hier op de gang zo sprekend! De luchtvochtigheidsgraad kwam bovendien ook niet beneden de 80. Geen ideale omstandigheden voor sightseeing, maar zeker wel om te socialisen!

Mijn laptop geeft sinds kort geen waarschuwing meer wanneer mijn accu bijna leeg is. Ik was al langer dan een uur druk bezig met mijn foto's voor deze blogpost en, je raad het al, *plop* laptop uit en mijn foto's weg. Ik houd het daarom qua tekst even kort deze keer.


Afgelopen maandag dronk ik koffie met Ami, het meisje uit Osaka. In mijn vorige bericht schreef ik nog dat ze de volgende dag al moest vertrekken, maar dat bleek een weekje later te zijn.

Ik dronk een vanille latte in het cafe, waar muziek werd muziek gedraaid van Beirut. In Nederland is deze band niet erg bekend, maar ik ben al lang fan. Ik werd een beetje weemoedig van het feit dat ik zoiets bekends hoorde, haha. Het doet toch wel wat met je om zo ver van huis te zijn.

Vrijdag ben ik voor het eerst in mijn leven naar een baseball game geweest. Zeker iets om mee te maken als je voor een tijd in Korea verblijft. Jong en oud en arm en rijk verzamelt zich om helemaal los te gaan tijdens het aanmoedigen van de teams. Iedere speler heeft zijn eigen liedje en er zijn een aantal vaste dansjes.


We gingen naar een wedstrijd in het Jamsil sports complex tussen de Twins, de huidige koploper in de Koreaanse competitie, en de Kia Tigers. We zaten in het Kia Tigers supportersvak. Helaas verloren we, maar goed ik ben toch ook altijd een beetje voor twins ;).

Ik heb ook zeker lekker gegeten deze week. Zo at ik onder andere kimchi jiigae en bulgogi jungol met mijn roommate. Dat maakt mij wel aan het lachen! Als toetje hadden we 'bubble tea': een Taiwanees drankje.

Je kunt een koude of warme versie van bubble tea bestellen in heel veel verschillende smaken. Het drankje wordt heel hard geschud, waardoor er bubbels ontstaan. Typisch is dat er vaak tapiocaballetjes inzitten. Je moet hier wel wat van houden, want sommigen omschrijven deze smaakbeleving als 'snot in je mond'. Ik ben al wat tapioca gewend vanuit mijn eigen keuken en vond het erg lekker.


Gisteren at ik 'dakbokkeumtang' samen met mijn medestudenten van de RuG en een Koreaan. Het was heel pittig, maar erg smakelijk.

Volgende week heb ik alleen op dinsdag les, omdat het woensdag Chuseok is. Dit is naast Nieuwjaar de belangrijkste feestdag van Korea. De Koreanen omschrijven het als "Korean Thanksgiving". Families komen hierbij bij elkaar om te dineren en hun voorouders te eren met een ceremonie waarbij de jongeren buigen voor hun oudere familieleden.

Zoals jullie al hebben kunnen lezen ben ik uitgenodigd om mee te gaan naar mijn kamergenoot haar familie. Ik kan niet wachten!

3 opmerkingen:

  1. Wauw, hoe cool is het dat je al bij een baseball game bent geweest! En dat je Chuseok bij een Koreaanse familie mag vieren is ook heel gaaf!! :D

    Het design van die 'mannetjes' met gestreepte 'shirtjes' aan waar je drinken in zit is zo cute! Oh en lucky us, Bubble Tea kan je ook in Nederland krijgen, al in niet zoveel smaken als in Korea denk ik?

    En ik blijf erbij, die paraplu's in die hallway zijn echt cool. ヾ(^▽^)ノ

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bubble tea in Nederland?! Haha je weet alweer meer dan ik! In het zaakje waar ik kom kan je wel uit 40 smaken kiezen denk ik. Ik heb er nu twee gehad. Blueberry en Japanse Yogurt!

      Verwijderen
  2. We smullen mee met jouw verhalen, lekkere hapjes en drankjes;) wij zijn ook Twins fan!

    BeantwoordenVerwijderen